Mahtavaa, että valitsit lapsesi päiväkodiksi Piccolon! Tässä kerromme muutamia käytännön asioita, jotka teidän on hyvä tietää.

Hoitopaikan vastaanottaminen ja laskutus

Kun olette saaneet hoitopaikan, teidän tulee hakea Porvoon kaupungin palveluseteliä Päiväkoti Piccoloon. Tämän voi tehdä eDaisy-palvelussa osoitteessa porvoo.daisynet.fi. Hakemukseen tulee liittää kopio Päiväkoti Piccolon hoitosopimuksesta. Saman järjestelmän kautta tehdään myös tuloselvitys. Tuloselvitys on tärkeä tehdä, koska muutoin hoitomaksu ohjautuu automaattisesti korkeaimman maksuluokan mukaisesti. Jos tuloissa tapahtuu merkittäviä muutoksia, tuloselvitys on hyvä päivittää. Palvelusetelipäätös ja ensimmäinen lasku tulevat vasta hoidon aloituskuukaudesta seuraavana kuukautena. Laskutus tapahtuu siten, että kuluvan kuukauden päivähoitomaksu laskutetaan aina seuraavan kuukauden aikana.

Lapsen hoitoaikojen ilmoittaminen

On erittäin tärkeää, että ilmoitatte lapsenne hoitoajat eDaisy-järjestelmän kautta. Toivomme, että ilmoitatte hoitoajat 3 viikkoa etukäteen. Laadimme henkilökunnan työvuorot ilmoituksenne perusteella. Mikäli ette jostain syystä pysty ilmoittamaan hoitoaikoja eDaisyyn, voitte ilmoittaa hoitoajat henkilökunnalle. Ilmoitattehan myös mahdolliset muutokset aina henkilökunnalle.

eDaisy – porvoo.daisynet.fi/eDaisy

 • tuloselvitys
 • irtisanomis- ja muutosilmoitus
 • yksityisen päiväkodin palvelusetelihakemus

Daisy – porvoo.daisynet.fi

 • lapsen perustietojen tarkistus
 • lapsen hoitoaikojen varaukset
 • toteutuneet hoitoajat
 • lupakyselyt

Varhaiskasvatussuunnitelma

Lapsenne aloittaessa päivähoidon, pyydämme teitä täyttämään aloituskeskustelukaavakkeen. Lisäksi keskustelemme lapsestanne ja toiveistanne tutustumiskäyntien yhteydessä.

Jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma (VaSu) noin kahden kuukauden kuluttua aloituksesta. Pidämme varhaiskasvatuskeskustelut syksyisin ja keväisin. Keskusteluissa sovitaan lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvät asiat ja ne myös kirjataan Daisy-järjestelmään.

Mukaan päiväkotiin:

 • Vaihtovaatteita, vuodenaika huomioiden. Varavaatteet säilytetään mieluiten repussa tai kassissa lapsen omassa lokerossa.
 • Säänmukainen ulkoiluvarustus. Kuravaatteet voidaan säilyttää halutessanne henkarissa lapsen omassa naulakossa. Likaiset kuravaatteet tulisi viedä kotiin pestäväksi aina perjantaisin. Jokaisen ryhmän kengät ovat niille osoitetussa hyllyssä eteisessä, nimikoiduilla paikoilla.
 • Sisätossut
 • Vaipat
 • Unikaveri, jossa on merkittynä lapsen nimi
 • Nimetyt xylitol-pastillit
 • Kesäaikaan nimikoidut aurinkorasva, vesipullo ja päähine

Nimeämällä lapsenne vaatteet ja tavarat helpotat työtämme hurjan paljon!

Lapsen tuominen ja hakeminen

Vanhemmat riisuvat lapsen ulkovaatteet naulakkoon ja kengät kenkätelineeseen omalle nimetylle paikalle. Pesettehän yhdessä lapsen kädet ja tuotte lapsenne sitten ryhmään. Lasta tuodessa ja hakiessa teidän tulee käyttää ns. tägiä, jolla lapsen päivähoitoaika kirjautuu Daisy-järjestelmään. Käytäntönämme on kertoa päivän puuhista hakutilanteessa lasta hakevalle henkilölle.

Luovutamme lapset vain huoltajille tai ennakkoon ilmoitetulle varahakijalle. Mikäli lapsen noutaa joku muu henkilö, ilmoitattehan siitä aina meille. Alaikäiset perheenjäsenet eivät voi hakea lasta yksin päiväkodista.

Huomioittehan, että COVID-19 -virustilanteen vuoksi päiväkodissamme voi olla käytössä erityisjärjestelyitä, jotka saattavat koskea myös lapsen tuomista ja hakemista. Tiedotamme mahdollisista lisäohjeista vanhemmille.

Ulkoilu

Ulkoilemme paljon ja lähes joka säällä. Lämmin, ehjä, sopiva ja vettä pitävä vaatetus lisää lapsen ulkoilumukavuutta. Ulkoilemme niin omalla pihallamme kuin keskustan puistoissa. Teemme myös metsäretkiä lähialueiden metsiin.

Vanhemmat tarkastavat pyykkitilanteen lapsen lokerosta päivittäin. Päiväkodin henkilökunta laittaa päivän aikana likaantuneet vaatteet muovikassiin lapsen lokeroon.

Jos lapsi tuodaan päiväkotiin rattaissa, rattaat voi jättää katoksen alle omalla vastuulla.

Ruokailu

Päiväkoti Piccolossa tarjoillaan kasvispainoitteinen lounas, jonka toimittaa porvoolainen yhteistyökumppanimme ravintola Hanna Maria. Välipalamme valmistaa päiväkodin oma keittäjä. Päiväkotimme ruokalistat löydät ilmoitustaululta sekä kotisivuiltamme. Kannustamme lapsia monipuoliseen ruokavalioon ja panostamme ruokailutilanteisiin mm. syömällä pienryhmissä, jolloin ruokailutilanne säilyy rauhallisena. Valmistamme silloin tällöin valipaloja lasten kanssa.

On erittäin tärkeää, että ilmoitatte meille lapsen mahdolliset ruoka-aineallergiat ja muut ruokavalioon liittyvät asiat ennen hoitosuhteen alkua sekä tilanteen muuttuessa.

Lepo

Piccolossa kaikki viettävät pienen lepohetken. Meillä saa nukkua pidemmätkin unet rauhallisen musiikin tuudittamana. Mikäli lapsenne ei nuku enää päiväunia, hänelle taataan silti pieni lepohetki, jotta ruoka laskeutuu ja mieli virkistyy. Lapset kuuntelevat satua tai musiikkia lepohetken ajan.

Lapsen poissaolo ja sairastuminen

Lapsen poissaolosta tulee ilmoittaa mahdollisimman ajoissa. Sairas lapsi tulee aina hoitaa kotona. Paluun päivähoitopaikkaan ratkaisee lapsen yleiskunto, mutta kotona on oltava vähintään yksi kuumeeton ja oireeton päivä. Sairaan lapsen tulee saada riittävästi lepoa. Kun lapsi palaa sairauden jälkeen Piccoloon, hänen tulee olla siinä kunnossa, että pystyy osallistumaan normaaliin arkeen ryhmässä.

Päiväkodille on erittäin tärkeää saada tieto, jos lapsella on jokin tarttuva tauti tai loinen, kuten märkärupi, syyhy, kihomadot tai täit. Päiväkodista tiedotetaan kotiin tarttuvista taudeista, joita hoitolapsilla on todettu. Ilmoittaminen on tärkeää, jotta tiedämme tehostaa hygieniaa ja tehdä muita tarvittavia toimenpiteitä sairauksien leviämisen estämiseksi.

Noudatamme Porvoon kaupungin ohjeita koronaviruksen torjunnassa. Ajankohtainen ohjeistus löytyy kaupungin COVID-19 -ohjesivustolta.

Lääkitykset

Sairas lapsi lääkitään pääsääntöisesti kotona. Päiväkodissa annetaan vain lääkärin määräämiä reseptilääkkeitä. Huoltaja antaa lääkkeen alkuperäispakkauksessa ohjeineen henkilökunnalle ja samalla ohjeistaa lääkkeen antamisen ja säilyttämisen. Lääkettä ei saa jättää reppuun tai lapsen naulakkoon. Tämä koskee myös esimerkiksi astmapiippua.

Jos lapsella on pitkäaikaissairaus, tulee lapselle laatia henkilökohtainen lääkehoitosuunnitelma. Näitä sairauksia ovat esimerkiksi diabetes, epilepsia, vaikea allergia tai muu pitkäaikaislääkitystä vaativat sairaus.

Jäikö vielä jotain kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellään lisää!