ARVOT

  • SADUN MAAILMA – LAPSEN MAAILMA
  • KIIREETTÖMYYS JA LÄSNÄOLO
  • MAAILMA MINUSSA – MINÄ MAAILMASSA
  • YHDESSÄ ENEMMÄN

Piccolon toiminnassa varhaiskasvatussuunnitelman viitoittamalla tiellä kulkee mukana päiväkodin oma Piccolo peikko. Piccolon satumaailman opetukset ja tarinat ovat osa päiväkodin arkea. Meille Piccolossa on tärkeää kohdata jokainen satumetsään astuva henkilö hänen yksilöllisyyttään kunnioittaen ja arvostaen. Lapselle luonnollinen tapa oppia uutta on leikin avulla. Luovat menetelmät ja tarinallisuus tekee yhteisestä matkastamme hienon!

Kiireetön ilmapiiri ja aito läsnäolo on toimintamme peruspilareita ja niihin panostamme. Toimimme pienryhmissä. . Meillä ei juosta tukka putkella, vaan rennolla asenteella eteenpäin.  Jokaisella, niin isolla kuin pienellä on oikeus tulla aidosti kohdatuksi. Työntekijämme ovat töissä juuri Teitä varten. Lämmin syli on aina tarjolla.

Meille Piccololaisille on tärkeää auttaa lapsia ymmärtämään osansa ympäröivässä maailmassa. Matkaamme satumetsän tarinoissakin kierrätysajattelun maailmaan. Piccolossa nautitaan kasvispainotteinen lounas, joka tulee suoraan vanhasta Porvoosta, ihanasta Hanna-Maria ravintolasta. Oman pikkupihan lisäksi ulkoilemme keskustan alueen ulkoilualueilla puistoissa ja lähimetsissä.

Yhdessä olemme enemmän Päiväkoti Piccolo tekee yhteistyötä eri tahojen kanssa mm. Teatteri Soittorasia ja Rinnekodin toimintakeskus sekä Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalvelut kotiväki on tärkeässä roolissa osana toimintaamme niin päivittäisissä juttutuokioissa kuin vanhempainyhdistyksen muodossakin. Piccolon vanhempainyhdistys Satumetsän vanhimmat ry on mukana mahdollistamassa monipuolisen varhaiskasvatuksen toteutumisen ja mahdollistaa erilaisia elämyksiä niin satumetsän pienille kuin suuremmillekin!